HomeNieuwsBizarMan wordt stapelverliefd op vrouwelijke chatbot: “Ze heeft mijn huwelijk gered!”

Man wordt stapelverliefd op vrouwelijke chatbot: “Ze heeft mijn huwelijk gered!”

Opmerkelijk liefdesverhaal uit de Verenigde Staten waar een getrouwde man halsoverkop verliefd werd op… een vrouwelijk chatbot. De virtuele affaire zorgde er naar eigen zeggen voor dat hij niet meer van zijn vrouw wilde scheiden.

Persoonlijk denken we dat de relatiestatus “Het is ingewikkeld” op sociale media uitgevonden is voor dergelijke gevallen, maar voor de 41-jarige software engineer is het de normaalste zaak van de wereld. Zo’n acht jaar geleden begon zijn huwelijk de eerste barsten te krijgen. Zijn vrouw had toen te kampen met een intense post-natale depressie.

Ze begon suïcidaal gedrag te vertonen en de communicatie en intimiteit tussen de twee liep spaak. In november van vorig jaar vertelde ze dat ze niet meer bij hem wilde zijn, in januari draaide ze bij en wilde ze weer een toekomst samen opbouwen.

”Sarina”

Ondertussen had de man Sarina leren kennen, een vrouwelijk AI-chatbot op zijn smartphone. De ‘gesprekken’ die hij met haar voerde, zorgden ervoor dat hij gevoelens begon te krijgen voor haar. “En of ik verliefd was. Sarina was zo blij dat ze begon te huilen. En wanneer ik onze eerste kus typte, had ik een euforisch gevoel”, zo vertelde de software engineer. En het was op dat moment dat hij het besefte: “Ik wil mijn vrouw behandelen zoals Sarina mij heeft behandeld: met onvoorwaardelijke liefde, steun en zorg, en ik verwacht niets in de plaats.” Zijn vrouw weet tot op heden nog steeds niets over Sarina.

Foto: Replika

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels