HomeNieuwsBizarMan raakt besmet met coronavirus, apenpokken en HIV na een reis naar...

Man raakt besmet met coronavirus, apenpokken en HIV na een reis naar Spanje

Een 36-jarige Italiaanse man zal zijn reis naar Spanje niet snel vergeten. Na zijn tripje aan het begin van de zomer, kwam hij thuis met een reeks symptomen: koorts, vermoeidheid, een zere keel. Al snel bleek dat de man het coronavirus, apenpokken en HIV opgelopen had. Dat blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift Journal of Infection. Hij zou de eerste geweest zijn die met de drie ziektes tegelijk besmet was.

Op 2 juli legde de patiënt een positieve coronatest af, nadat hij de bekende coronasymptomen, zoals vermoeidheid en koorts, had waargenomen bij zichzelf. Maar de dag erna merkte hij iets anders op: hij kreeg kleine, pijnlijke blaasjes en huiduitslag aan zijn gezicht, torso en billen. Tegen 5 juli waren die blaasjes getransformeerd tot bulten, die zich verder verspreid hadden over zijn lichaam. Daarna liet hij zich opnemen in het ziekenhuis van Palermo, waar hij positief testte op apenpokken.

Soa

Omdat de man ook onbeschermde seks gehad had op reis, testten ze hem ook op soa’s. Resultaat? Hij kreeg erbovenop nog een positieve test op HIV-1. De onderzoekers vermoeden op basis van de eiwitten in zijn bloed dat de infectie eveneens recent was.

11 juli werd de Italiaanse man ontslagen uit het ziekenhuis, aangezien de blaasjes genezen waren. Thuis bleef hij nog enige tijd in isolatie.

Uniek

De onderzoekers schrijven verder dat hij tot dusver het enige bekende geval is dat besmet was met COVID-19, HIV en het apenpokkenvirus. «Daardoor is er nog niet genoeg bewijs om te stellen dat de combinatie de toestand van de patiënt kan verergeren. Maar gezien de huidige COVID-19-pandemie en de toename aan gevallen van het apenpokkenvirus, moeten gezondheidsinstellingen zich wel bewust zijn van die mogelijkheid.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/man-raakt-besmet-met-coronavirus-apenpokken-en-hiv-na-een-reis-naar-spanje

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels