HomeNieuwsBizarMan die al 29 jaar op verlaten eiland woont deelt foto’s met...

Man die al 29 jaar op verlaten eiland woont deelt foto’s met de wereld

De 79-jarige Mauro Morandi verruilde zijn huis in Italië  voor een hut op Budelli, een verlaten eiland in de La Maddalena-archipel voor de kust van het Italiaanse eiland Sardinië. Bijna drie decennia later wil hij deze plek delen met de rest van de wereld.

In 1989 ontdekte de Italiaan Mauro Morandi tijdens een boottocht het eiland Budelli. Het was liefde op het eerste gezicht. Toen hij hoorde dat de toenmalige beheerder van de archipel er weg wilde, besliste hij zijn moderne leven voorgoed achter zich te laten. De man leeft intussen al 29 jaar alleen op het eilandje in de Middellandse Zee. Af en toe komt er een bezoeker langs die kijkt hoe het met de zeventiger gaat.

Smartphone

Soms kan het eenzaam zijn voor Morandi. Om het alleen zijn te bestrijden, is de man actief op sociale media. “Ik was eerst egoïstisch en wilde al die schoonheid alleen voor mij”, vertelt Morandi aan CNN. Daar is verandering in gekomen. Een bezoeker gaf de man een smartphone waarmee hij nu prachtige foto’s van het eiland deelt met de wereld.

Aanvankelijk was er geen wifi op het verlaten eiland, maar op aandringen van de man zorgden de Italiaanse autoriteiten er toch voor dat hij onbeperkt foto’s kan delen op Instagram, Facebook en Twitter. Bekijk enkele foto’s hieronder.

Angosciante

Une publication partagée par Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) le

Il mare che si sposa con la spiaggia

Une publication partagée par Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) le

Het bericht Man die al 29 jaar op verlaten eiland woont deelt foto’s met de wereld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels