HomeNieuwsBizarKans dat Tesla en aarde botsen is reëel

Kans dat Tesla en aarde botsen is reëel

Op dit moment zweeft de Tesla die Elon Musk vorige week lanceerde nog rustig in de ruimte. Waarschijnlijk zal de auto ooit ergens mee botsen. Wetenschappers hebben berekend hoe groot de kans is dat het voertuig terug op aarde eindigt, en die is niet eens zo klein.

Het is aartsmoeilijk om te voorspellen wat er met de Tesla zal gebeuren. Toch deed de Canadese astrofysicus Hanno Rein van de Universiteit van Toronto een poging. Dankzij speciale software probeerde hij samen met zijn team te achterhalen of Starman, de pop die achter het stuur zit, ooit op aarde zal neerstorten.

Opbranden

Volgens Rein komt de rode sportwagen in 2091 voor het eerst dicht bij de aarde, maar of dat tot een botsing leidt, kan hij niet met zekerheid zeggen. Daarna is de aarde veiliger voor het gevaarte. De kans dat er in de eerste miljoen jaar een botsing voorvalt is 6%.

Maar hoe zit het daarna? Het team schat dat er 11% kans is dat de Tesla de komende zeven miljoen jaar op de aarde smakt. Toch hoeven we ons zelfs daar niet te veel zorgen over te maken. Als de auto in de buurt van onze planeet komt, zal hij waarschijnlijk opbranden in de atmosfeer.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels