HomeNieuwsBizarHond Agnus voor even kandidaat-gouverneur

Hond Agnus voor even kandidaat-gouverneur

In de Amerikaanse staat Kansas staan er binnenkort gouverneursverkiezingen gepland. Enkele inwoners merkten op dat er nauwelijks regels zijn om je verkiesbaar te stellen. Dat zorgde voor een wel heel bijzondere kandidaat.

Nadat verschillende tieners zich hadden aangeboden om gouverneur te worden, vond Terran Woolley er niks beter op dan zijn hond kandidaat te stellen. Er gelden in Kansas namelijk nauwelijks vereisten om op te komen voor de verkiezingen. Er is geen minimumleeftijd, je hebt geen ervaring nodig en je moet zelfs geen adres hebben.

Agnus

Omdat er nergens staat dat de deelnemer een mens moet zijn, waagde Terran Woolley zijn kans. Hij schreef zijn drie jaar oude hond Agnus in voor de verkiezingen. Om de kansen van zijn viervoeter te verhogen, vermelde hij er zelfs bij dat Agnus in mensenjaren 23 zou zijn en dus meer geschikt voor de job dan de tieners.

Helaas voor de hond en zijn baasje gaat het feestje niet door. De autoriteiten zeggen dat Agnus nooit zijn naam zal kunnen schrijven op een document. Zelfs al leert Terran zijn hond nog schrijven, wordt het nog steeds moeilijk om gouverneur te worden. De overheid werkt namelijk aan een nieuwe wet met duidelijke vereisten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels