Vind ons op

Zita

Hekel aan penetrante lichaamsgeuren? Dan heb je waarschijnlijk autoritaire opvattingen

Bizar

Hekel aan penetrante lichaamsgeuren? Dan heb je waarschijnlijk autoritaire opvattingen

Sommigen vinden de geur van urine of zweet ondragelijker dan anderen. Recent onderzoek suggereert dat mensen die zich sneller ergeren aan vervelende lichaamsgeuren eerder autoritaire overtuigingen hebben.

Wetenschappers aan de universiteit van Stockholm hebben aangetoond dat er een link is tussen de mate waarin mensen zich ergeren aan lichaamsgeuren en welke politieke opvattingen ze hebben. “Een bazige attitude is vaak te wijten aan een bepaald instinct, waardoor je onbekende mensen of plaatsen gaat mijden om zo ziektes te voorkomen”, aldus co-auteur Jonas Olofsson.

In een eerdere studie werd gekeken naar karaktertrekken van mensen die naar choquerende beelden moesten kijken. Daaruit kwam naar voren dat proefpersonen die meer aversie voelden bij de beelden, ook conservatiever waren.

Trump

Verder oppert de studie, zij het miniem, dat mensen met een grotere aversie voor geuren op president Donald Trump zouden stemmen. Zijn autoritaire stijl en uitspraken werden meer gewaardeerd door mensen die zich sneller ergerden aan geuren dan anderen.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top