HomeNieuwsBizarFoto van toerist gaat viraal: “Kan het Monster van Loch Ness zijn!”

Foto van toerist gaat viraal: “Kan het Monster van Loch Ness zijn!”

Een Britse man heeft een opvallende foto gemaakt aan het meer van Loch Ness. Daarop is een gigantisch wezen te zien. De man gelooft zelf niet in het Monster van Loch Ness, maar kenners zijn toch verbaasd over het kiekje…

Steve Challice trok in september met zijn broer naar Urquhart Castle, een 13e-eeuws kasteel, gelegen aan het meer van Loch Ness in de Schotse regio Highland. Tijdens de lockdown bekeek hij de foto’s die hij toen maakte en eentje sprong eruit. Op de foto is een enorme ‘vis’ te zien, zo beschrijft de man het zelf. Hij schat dat het dier ongeveer 2,5 meter lang was.

Logische verklaring

Challice deelde het kiekje op Facebook in de hoop dat iemand hem zou kunnen vertellen wat voor soort dier het was. Heel wat mensen konden hun ogen niet geloven en vermoedden dat het om het Monster van Loch Ness ging. Zelf is Challice daar sceptisch over. “Ik merk dat er veel interesse in de foto is en dat sommigen denken dat het het Monster van Loch Ness is, maar ik geloof daar niet in. Er moet een logische verklaring voor zijn. Ik gok dat het een meerval was, of zoiets”, lezen we in Daily Mirror.

Straffe foto

Roland Watson, de man achter een blog over het mysterie rond Loch Ness, twijfelt over de echtheid van de foto. Hij vindt het erg merkwaardig dat Challice zoiets heeft gespot. “Als dit een authentieke foto is van een wezen in het meer van Loch Ness, dan is dat een van de strafste foto’s ooit gemaakt daar. Ik heb contact opgenomen met Challice om te horen of het kiekje écht niet gefotoshopt is”, klinkt het.

Challice blijft erbij dat hij niet geknoeid heeft met de foto.

Het bericht Foto van toerist gaat viraal: “Kan het Monster van Loch Ness zijn!” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels