HomeNieuwsBizarFamilie cremeert verkeerde lichaam na blunder van ziekenhuis

Familie cremeert verkeerde lichaam na blunder van ziekenhuis

Een Britse familie heeft de crematie bijgewoond van de verkeerde persoon. Hij werd per ongeluk verwisseld in het ziekenhuis. “Niemand weet hoe dit is kunnen gebeuren”, klinkt het.

Begin juni was een familie uit Surrey (Engeland) aanwezig op de crematie van een familielid. De man was gestorven aan het coronavirus. Enkele dagen later bleek echter dat het lijk van de man nog in het mortuarium lag. De familie had dus de crematie bijgewoond van een andere man. Het gaat om een pijnlijke vergissing in het ziekenhuis van Frimley Park.

Twee keer rouwen

De begrafenisondernemers die het verkeerde lichaam hadden meegenomen, moesten de familie op de hoogte brengen van de flater. “Niemand weet hoe dit is kunnen gebeuren. De begrafenisondernemers moesten de familie van de andere man uitleggen dat de crematie van hun dierbare al gebeurd was. Het ziekenhuis contacteerde de familie van de man die de crematie van de verkeerde man bijwoonde. Ik kan me niet voorstellen hoe pijnlijk dat moet geweest zijn. Ze hebben twee keer moeten rouwen. De familie was woedend”, vertelt een bron in Daily Mirror.

Het ziekenhuis en de begrafenisondernemers hebben zich verontschuldigd bij de betrokken families. De zaak wordt onderzocht.

Het bericht Familie cremeert verkeerde lichaam na blunder van ziekenhuis verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels