Vind ons op

Zita

Een op zes schaamt zich voor etiquette van partner

Bizar

Een op zes schaamt zich voor etiquette van partner

Binnen enkele weken is het weer tijd voor familiefeesten en kerstetentjes. Maar daar kijkt blijkbaar niet iedereen naar uit. Onderzoek heeft aangetoond dat één op de zes Nederlanders zich schaamt voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. 

Het onderzoek van Panelwizard wijst uit dat vooral vrouwen hierover beschaamd zijn: ongeveer 21% zou het tafelgedrag van hun wederhelft afkeuren. Voor het mannelijke geslacht ligt het percentage een stuk lager: slechts 10% is niet te spreken over de etiquette van zijn metgezel.

Smartphone

Maar liefst 89% van de deelnemers vindt dat een smartphone niet thuishoort op een etentje. Opvallend is dat veertigers minder problemen hebben met telefoongebruik aan tafel dan jongeren. “Je smartphone niet gebruiken aan tafel is onderdeel van moderne tafelmanieren”, zegt Vince Franke van Acties.nl, de organisatie achter het onderzoek. “Het is opmerkelijk dat veertigers hier weinig problemen mee hebben, terwijl zij doorgaans minder met hun smartphone bezig zijn.”

Gierig? 

Iets minder dan de helft van de Nederlanders gaat liever uit eten dan voor gastheer -of vrouw te spelen. Van de ondervraagden verwacht 28% dat degene die de date voorstelt, de rekening voor zich neemt. Daarnaast maken mannen op restaurantbezoek niet graag voordelige keuzes. Maar liefst 23% zegt nooit het goedkoopste gerecht te kiezen. Hoezo, Nederlanders zijn gierig?

Het bericht Een op zes schaamt zich voor etiquette van partner verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top