HomeNieuwsBizarChinezen zijn geobsedeerd door nieuwe rage: snuffelen aan katten

Chinezen zijn geobsedeerd door nieuwe rage: snuffelen aan katten

Dat er in China af en toe vreemde trends opduiken, weten we al. De nieuwste rage in dat rijtje? Aan katten snuffelen.

Daarbij is het de bedoeling dat je je gezicht in het donzige lijfje duwt en diep inademt. Volgens het Chinese persbureau Xinhua bestaat er zelfs een term voor mensen die zich hiermee bezighouden, namelijk “kattensnuffelaars”. Zhou Shuaibo is er eentje van. “Als ik niet aan mijn kat ruik, voel ik me echt vreselijk”, geeft hij toe. “Volgens mij zit ik met een stevige verslaving opgescheept.”

Verwende diertjes

Daarnaast leggen zulke snuffelaars de viervoeters ook graag in de watten, bijvoorbeeld met speciale cadeaus, kledij, accessoires en voeding. “Ik geef mijn kat elke dag wat zalm en vitamines”, bevestigt een andere snuffelaar Du Fang. Per maand spendeert hij minstens 10.000 Chinese yuan (ongeveer 1.200 euro) aan zijn verwende Amerikaanse korthaar. “Dat geld kan me niets schelen. Wat telt is dat mijn kat gelukkig is”, voegt hij er nog aan toe.

Dat veel Chinezen geobsedeerd lijken door de poezelige beestjes, is volgens Xinhua niet verwonderlijk. Deze rage sluit nauw aan bij een andere trend, waarbij veel vrijgezellen naar de steden trekken om te werken. Meer dan eens wonen ze dan ver van hun vrienden en familie, en dan is zo’n miauwende vriend het ideale gezelschap.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels