HomeNieuwsBizarBritse raad onder vuur voor limiet op spruitjesconsumptie

Britse raad onder vuur voor limiet op spruitjesconsumptie

De raad van de Engelse regio Leicestershire heeft veel kritiek geoogst. Om voedselverspilling tegen te gaan, kregen de inwoners het advies slechts zes spruiten met Kerstmis te eten.

De Leicestershire County Council kreeg de wind van voren toen ze zijn inwoners aanmoedigde op het kerstdiner niet meer dan zes spruitjes te eten. Zo wilde de autoriteit voedselverspilling bestrijden. Op de tweet van het officiële account stond: “Zes spruiten is gelijk aan één portie. Overdrijf dus niet, dan zullen we de groente niet verspillen.”

Standje

De tweet kon op vele reacties rekenen. Zo schreef iemand: “De raad zou zich beter focussen op de reparatie van straatlantaarns en de plaatsing van vuilnisbakken”. Een ander zei: “Iemand zoals ik eet minstens zestien spruiten. Krijg ik nu een standje?”

Genieten

De leiders van de raad hebben intussen toegegeven dat ze een fout hebben gemaakt. “We versturen duizenden tweets en soms begrijpen we iets verkeerd”, verklaarde de woordvoerder. “We willen dat de bewoners van elk aspect van Kerstmis genieten, inclusief de spruiten!”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels