Vind ons op

Zita

BIZAR. Opengebroken graven onthullen lugubere inhoud

Bizar

BIZAR. Opengebroken graven onthullen lugubere inhoud

Hoewel de meeste graven een lichaam bevatten, is dat blijkbaar niet de enige manier om ze te gebruiken. Op meerdere begraafplaatsen in Beernem is bouwafval ontdekt in opengebroken graven. In afwachting van de resultaten van een grondig onderzoek heeft de gemeente Beernem alle begraafparken op het grondgebied voorlopig gesloten.

De feiten van grafschennis kwamen op de begraafplaats Sint-Amandus aan het licht. Daar bleken niet alleen zeventien graven opengebroken, onder de afdekplaten werden nota bene oude werfmaterialen aangetroffen. Ondertussen bleek op een ander begraafpark in Beernem hetzelfde aan de hand.

Schade gering

Het is voorlopig onduidelijk waarom het bouwafval uitgerekend in de graven gedumpt werd. De schade aan de graven is volgens de gemeente gering. De politie van de zone Het Houtsche voert een onderzoek naar de vreemde feiten. Daarom heeft gemeente Beernem besloten om alle begraafparken tot vrijdag 23 oktober om 16 uur te sluiten. Met de betrokken nabestaanden zal door de gemeente persoonlijk contact opgenomen worden.

Het bericht BIZAR. Opengebroken graven onthullen lugubere inhoud verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top