HomeNieuwsBizarBIZAR. Man bespiedt ex-vriendin met camera in babyfoon en verspreidt naaktbeelden

BIZAR. Man bespiedt ex-vriendin met camera in babyfoon en verspreidt naaktbeelden

Een 43-jarige man uit Zonhoven riskeert een gevangenisstraf van zes maanden met probatie-uitstel, omdat hij een camera installeerde bij zijn voormalige vriendin en vervolgens naaktfoto’s van haar en een link naar de beelden opstuurde naar een vriend.

Vorig jaar liep de relatie van de Zonhovenaar en zijn toenmalige vriendin op de klippen. Omdat de man en de vrouw samen een dochter hebben, kwam de man regelmatig bij zijn ex-vriendin over de vloer. Tijdens een van die bezoeken installeerde hij in de kinderkamer een babyfoon met ingebouwde camera. Zo kon hij via een app beelden uit de kinderkamer op het internet bekijken. Hij hoopte de vrouw te bespieden wanneer ze het kind borstvoeding gaf. De link om de beelden te bekijken speelde hij door aan een vriend.

Morele schadevergoeding

De vrouw verwijderde de camera echter al snel: ze wilde niet dat haar voormalige vriend te pas en te onpas kon binnenkijken. Tijdens een volgend bezoek ontdekte ze dat hij expliciete beelden van haar, afkomstig van de camera in de babyfoon, naar een vriend had gestuurd. Hij had die vriend nog meer beelden beloofd. Via haar advocaat diende de vrouw een klacht in tegen de man. Ze vraagt om een morele schadevergoeding van 3.500 euro.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-man-bespiedt-ex-vriendin-met-camera-babyfoon-en-verspreidt-naaktbeelden

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels