HomeNieuwsBizarBIZAR. Geen chaos meer tijdens debat Trump-Biden? Microfoon uit als de ander...

BIZAR. Geen chaos meer tijdens debat Trump-Biden? Microfoon uit als de ander spreekt

Het eerste debat tussen president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden verliep op z’n zachtst gezegd chaotisch. Om het tweede debat sereen te laten verlopen, wordt de microfoon van de ene kandidaat op stil gezet als de ander aan het begin van een onderwerp aan het woord is bij het tweede debat. 

De Amerikaanse presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump nemen het donderdag (plaatselijke tijd) een tweede keer tegen elkaar op in een debat. Om het tweede debat iets gezapiger te laten verlopen, heeft de debatcommissie nu dus beslist om de microfoon van de kandidaten te ‘muten’ als de andere aan het woord neemt aan het begin van de vijftien minuten durende segmenten, zodat ieder toch twee minuten de tijd kan nemen zijn punt te maken. Daarna staan beide microfoons weer aan.

Coronabesmetting

Tijdens het eerste debat onderbrak vooral Trump zijn tegenstander. Na dat debat was er al sprake van een nood aan nieuwe regels voor het tweede debat dat eerst gepland was op 15 oktober. Maar door Trumps coronabesmetting werd dat debat afgelast, omdat de president weigerde om een virtueel debat te houden.

Town halls

In de plaats daarvan werden twee ‘town halls’ georganiseerd, waarbij de kandidaten vragen konden beantwoorden van kiezers. Die werden, al dan niet toevallig, op hetzelfde moment op twee verschillende televisiezenders uitgezonden.

De nieuwe regel komt er na een enorm chaotisch debat tussen Trump en Biden in september, waarbij vooral Trump zijn tegenstander heel de tijd onderbrak. Na dat debat was er al sprake van een nood aan nieuwe regels voor het tweede debat dat gepland was op 15 oktober. Door Trumps coronabesmetting werd dat debat echter afgelast, omdat Trump weigerde om een virtueel debat te houden. In de plaats daarvan waren er twee «town halls» van de kandidaten, waarbij ze vragen beantwoorden van kiezers, die op hetzelfde moment op twee verschillende televisiezenders werden uitgezonden.

Voorsprong

Het tweede en laatste debat komt er minder dan twee weken voor de verkiezing van 3 november. Volgens de nationale peilingen heeft Biden een voorsprong op Trump.

Het bericht BIZAR. Geen chaos meer tijdens debat Trump-Biden? Microfoon uit als de ander spreekt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels