HomeNieuwsBizarBIZAR. Een jaar na de Suezkanaalsaga loopt nu ook ander gigantisch containerschip...

BIZAR. Een jaar na de Suezkanaalsaga loopt nu ook ander gigantisch containerschip van Evergreen vast

Voor de Amerikaanse oostkust is een groot containerschip vastgelopen, bijna een jaar nadat een schip van dezelfde rederij – Evergreen – zes dagen lang het Suezkanaal blokkeerde en zware hinder veroorzaakte voor de wereldwijde handel.

De 334 meter lange Ever Forward, die onder Hongkongse vlag vaart, vertrok zondag plaatselijke tijd uit Baltimore en zou normaal gezien donderdag aankomen in Norfolk, Virginia alvorens verder koers te zetten naar New York en daarna het Panamakanaal.

De Amerikaanse kustwacht kreeg naar eigen zeggen zondagavond om 21 uur plaatselijke tijd de eerste meldingen binnen over een vastgelopen schip. Volgens de initiële rapporten is er geen sprake van gewonden, verontreiniging of schade aan het schip. De kustwacht werkt momenteel samen met de autoriteiten van de staat Maryland om de Ever Forward, die strandde in Chesapeake Bay nabij de kust van Baltimore, weer vlot te trekken.

Suezkanaal

In maart 2021 blokkeerde het enorme containerschip Ever Given, dat eveneens werd geëxploiteerd door scheepvaartmaatschappij Evergreen, nog zes dagen lang het Suezkanaal nadat het tijdens een zandstorm aan de grond was gelopen. Het incident ontregelde het verkeer op een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld, met een enorme handelschaos als gevolg.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-een-jaar-na-de-suezkanaalsaga-loopt-nu-ook-ander-gigantisch-containerschip-van-evergreen-vast

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels