HomeNieuwsBizarBIZAR. Eau de Space van NASA doet je ruiken naar de ruimte

BIZAR. Eau de Space van NASA doet je ruiken naar de ruimte

Onze reukzin is misschien wel één van onze meest impactvolle zintuigen. Hoewel ons reukvermogen in vergelijking met andere levende wezens niet bijzonder sterk ontwikkeld is, kan een geur je binnen een seconde meevoeren naar een andere plaats, naar een andere tijd. Het hoeft dus niet te verbazen dat de meesten onder ons gek zijn op parfum.

De meeste geurtjes die je in de winkelrekken vindt, zijn simpelweg een combinatie van geuren uit de natuur. Denk maar aan vanille, jasmijn, groene thee… Door al die elementen met elkaar te mengen, ontstaat er een geur die we misschien niet kennen in die exacte vorm, maar die ons alleszins niet geheel vreemd is. Helaas zijn er ook geuren die velen onder ons nooit zullen kunnen waarnemen. Denk maar aan de geur van de ruimte bijvoorbeeld. Tot nu.

Steak, frambozen en rum

Je hoeft het niet langer tot astronaut te schoppen om de geur van het heelal te kunnen waarnemen. Er werd namelijk een parfum ontwikkeld zodat je alleen maar op het sprayknopje moet duwen om naar buitenaardse regionen gekatapulteerd te worden – figuurlijk dan. Decennia geleden ontwikkelde ruimtevaartagentschap NASA namelijk een geur die astronauten moest voorbereiden op hun trip naar de ruimte. Hoe minder verrassingen, hoe beter voor de missie, dus daar hoorde uiteraard ook een geurtje bij. Volgens zij die al in de ruimte vertoefd hebben, mag je je verwachten aan een mengeling van aangebraden steak, frambozen en rum.

Niet bepaald een erg aanlokkelijke gedachte dus, maar toch besloten enkele enthousiastelingen om de geur weer vanonder het stof te halen. Ze lanceerden een crowdfundingcampagne via Kickstarter en haalden intussen al zo’n 80.000 euro op. Doe je een donatie van 14 euro, dan ontvang je in oktober 2020 je eigen flesje Eau de Space in de brievenbus. Wij verwachten alvast dat het niet je alledaagse parfum zal worden, maar grappig is het wel.

Het bericht BIZAR. Eau de Space van NASA doet je ruiken naar de ruimte verscheen eerst op Metro.

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
16.8 ° C
19.3 °
14.9 °
87 %
2.6kmh
0 %
di
30 °
wo
25 °
do
27 °
vr
27 °
za
21 °

Populaire Artikels