HomeNieuwsBizarBIZAR. Amerikaan aangeklaagd in Thailand na negatieve reisbeoordeling op Trip Advisor

BIZAR. Amerikaan aangeklaagd in Thailand na negatieve reisbeoordeling op Trip Advisor

Een negatieve recensie achterlaten, is niet zo onschuldig als het lijkt. Een eilandresort in Thailand heeft namelijk een Amerikaan aangeklaagd wegens een negatieve TripAdvisor-beoordeling. Hij kan tot twee jaar gevangenisstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

Wesley Barns woont en werkt al een tijdje in Thailand. Binnenlands toerisme is nog steeds toegelaten in het land en Barns wou zichzelf trakteren op een weekje zon, zee en zand. Hij reisde naar het eiland Koh Chang, beroemd om zijn zandstranden en turquoise wateren, en boekte een kamer in het Sea View Resort.

Reputatieschade

Maar het resort bleek niet te voldoen aan de verwachtingen van Barns, waarop hij besloot een negatieve recensie te schrijven over zijn ervaringen in het vakantieverblijf. Einde verhaal, dacht de Amerikaan, tot hij het nieuws vernam dat “de eigenaar van het Sea View Resort een klacht had ingediend omdat de beklaagde oneerlijke beoordelingen over zijn hotel op de TripAdvisor-website had geplaatst”. Dat zegt kolonel Thanapon Taemsara van de lokale politie.

De kolonel zegt dat Barnes ervan wordt beschuldigd “schade aan de reputatie van het hotel” te hebben veroorzaakt. Hij zou ook ruzie hebben gemaakt met het personeel over het niet betalen van kurkengeld voor alcohol die naar het hotel werd gebracht.

Immigratiepolitie

Barnes werd ondertussen al gearresteerd door de immigratiepolitie, maar werd alweer op borgtocht vrijgelaten. Volgens de TripAdvisor-beoordeling die Barnes plaatste, kwam hij “onvriendelijk personeel” tegen dat “deed alsof ze hier niemand willen”.

Het bericht BIZAR. Amerikaan aangeklaagd in Thailand na negatieve reisbeoordeling op Trip Advisor verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels