Vind ons op

Zita

Bizar

Agenten bestormen vliegtuig nadat piloot per ongeluk signaal voor gijzeling verstuurt

Het zal je maar overkomen. Een rustige vlucht van New York naar Los Angeles nemen en dan plots het vliegtuig bestormd zien worden door zwaarbewapende agenten.  De schuldige was de piloot die per ongeluk een signaal had verzonden dat het vliegtuig werd gekaapt. 

Tijdens een vlucht naar Los Angeles op de luchthaven van JFK liep er iets grondig mis. De piloot merkte bij het opstijgen dat de radio-apparatuur niet werkte en wilde dit melden. Maar de man drukte een code voor kaping in. Net zoals in een scène van een spannende Hollywoodfilm kwamen er in een mum van tijd brandweerwagens, ambulances en politiewagens aangereden om het toestel te doorzoeken.

Handen in de lucht 

Op sociale media zijn er video’s en filmpjes te zien van passagiers die met opgestoken handen in het vliegtuig zitten. Ondertussen doorzoeken zwaarbewapende agenten het toestel naar explosieven en kapers. Alsof de hele situatie nog niet erg genoeg was, zat er ook nog een bekende Amerikaanse blogster op de vlucht. “Dit is mijn ergste nachtmerrie. Ik dacht dat we gingen sterven”, aldus Alexa Curtis. Volgens haar gaf luchtvaartmaatschappij Jetblue geen informatie en werden ze pas na anderhalf uur terug naar de luchthaven gebracht.

Vals alarm 

JetBlue geeft dat toe er een vals alarm voor kaping is verstuurd, maar wilde niet dieper ingaan op de situatie.

Het bericht Agenten bestormen vliegtuig nadat piloot per ongeluk signaal voor gijzeling verstuurt verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top