HomeNieuwsBizarAchter het stuur kijken hoe laat het is? Dat is dan 260...

Achter het stuur kijken hoe laat het is? Dat is dan 260 euro boete

Het zal je maar overkomen. Je staat voor het rood licht en krijgt een boete omdat je even het uur checkt op je smartwatch. De Canadese Victoria Ambrose had het voor en moest en boete van 260 euro betalen.

De studente stond stil voor een verkeerslicht toen ze op haar slimme horloge keek hoe laat het was. Omdat haar aandacht naar het schermpje om haar pols ging, merkte ze niet dat het licht intussen op groen gesprongen was. Pas wanneer een lamp van een agent in haar wagen scheen, reed Ambrose verder.

Boete

De politieagent zette de studente meteen aan de kant. Ambrose gaf toe dat ze kort afgeleid was door haar horloge, maar enkel omdat ze twee keer op het scherm moest tikken om het uur te zien. De agent was niet overtuigd en gaf haar een boete van 400 Canadese dollar (260 euro) omdat ze afgeleid was achter het stuur.

Gsm aan je pols

Ook de rechter geloofde het verhaal van de jonge vrouw niet. “Kijken hoe laat het is, duurt echt niet zo lang. Ook niet wanneer je op het scherm moet tikken”, vond hij. De studente was volgens hem dus duidelijk afgeleid. “Een smartwatch is namelijk een even grote afleiding als een gsm die vastplakt aan je pols”, aldus de rechter.

Het bericht Achter het stuur kijken hoe laat het is? Dat is dan 260 euro boete verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels