HomeNieuws3 trends voor je tuin deze zomer

3 trends voor je tuin deze zomer

De zonnige dagen zijn inmiddels aangebroken, dus het genieten van het buitenleven kan nu echt beginnen. Heb je nu nog zoiets dat je tuin of terras nog wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Ga dan aan de slag met één van de onderstaande trends. Dit zijn drie stijlen die je terras net dat beetje extra uitstraling geven. Voor welke ga jij?

Japandi

De eerste trend – die je misschien al kent van het interieur – is Japandi.  Een mix van organische vormen uit Japan en designs uit Scandinavië. Veel woonkamers en slaapkamers hebben deze stijl al doorgevoerd. Maar ook de tuinen en balkons zijn nu aan de beurt. Wil je graag een rustige uitstraling op je terras? Dan is dit jouw trend. Het kleurenpalet bestaat uit slechts enkele aardtinten met voornamelijk veel wit en beige. Haal dus je felgekleurde decoratie en kussens weg en vervang dit voor een mooie asymmetrische vaas en rustige sierkussens. Een mooie tuin loungeset met een open karakter past hier ook goed bij. Denk bijvoorbeeld aan een set met doorkijk bij de poten. Dit maakt het ruimtelijk en geeft je vrij gevoel.

New Retro

Ben je niet zo van de zachte kleuren en mag het wel wat opvallender voor jou? Kijk dan eens bij jezelf of familie op zolder. Oude items in je huidige interieur of exterieur toepassen is helemaal van nu. De trend die hierbij hoort is New Retro. Het mixen van oud en nieuw met elkaar voor een verfrissende uitstraling. Denk aan vintage vazen, kleurrijke koekblikken en oude krukjes. Combineer dit met nieuwe frisse kussens en eventueel zelfs nieuwe tuinmeubelen. Een moderne tuinset voor deze trend is een wicker loungeset. Wicker is een kunststof vlechtdraad dat perfect de look van het nostalgische rotan kan aannemen. 

Club Chique

De laatste trend zit in een totaal andere hoek qua uitstraling. Dit is voor diegene die van een luxe ambiance in zijn of haar tuin houdt. Club Chique staat voor de sfeer van een 5-sterrenhotel op je eigen terras. Denk dus aan rijke stoffen zoals een poef of sierkussens van velvet. Met mooie grote fauteuils van outdoor textiel zodat het de look van een hotellobby heeft, maar prima natgeregend kan worden in de tuin. Erg leuk is om hier een touch of gold toe te voegen. Denk aan een gouden kaarsenstandaard op tafel of gouden onderzetters voor een heerlijke cocktail. Dit geeft je terras net dat beetje extra zodat jij heerlijk kan genieten van de nieuwe look.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels