HomeJobCheck jezelf. Ben je een ondernemer ?

Check jezelf. Ben je een ondernemer ?

Een job zoeken? Of… ondernemer worden. Je kan alle kanten uit als werkzoekende. Maar hoe weet je of ondernemen wel iets voor jou is?

Check jezelf hier even. Vink je sterktes aan in deze onderstaande lijst:
> Doorzettingsvermogen
> Overtuigingskracht
> Netwerken
> Zicht op je markt
> Inschatten van risico’s
> Klantgerichtheid
> Besef van rendement
> Verantwoordelijkheid
> Besluitvaardigheid
> Kansen zien
> Toekomstgericht plannen

Mensen met een mentaliteit als een ondernemer vinken ongetwijfeld meer kwaliteiten in het lijstje aan. Maar ook als je iets minder vinkjes hebt gezet, hoef je het dromen van een eigen zaak niet aan de kant te schuiven.

Want er zijn mogelijkheden om te groeien als kandidaat-ondernemer. In een ondernemerstraject als dat van VDAB ontdek je of je droom haalbaar is, of je je eigen baas kan zijn en hoe je een financieel plan uitwerkt.

Gratis ondernemerstraject

“Een hele groep werkzoekenden die denkt aan een eigen zaak laat zich hierin begeleiden”, zegt Mark Vanden Berghe, Expert Ondernemen bij VDAB. “Wij bieden zo twee trajecten aan: een individueel traject via Syntra en een meer collectief via Starterslabo.”

De essentie van de begeleiding is niet een vak leren maar iemand voor te bereiden op het starten van een eigen zaak. Jaarlijks vat een 800-tal werkzoekenden een begeleidingstraject aan. Van de groep die het begeleidingstraject succesvol beëindigt, start zo’n 70% een zaak op.

“Er zitten zowel jongeren tussen als vijftigplussers”, weet Mark. “Meer dan de helft van de deelnemers bevindt zich echter in de groep van 30 tot 45 jaar. De zaken die ze willen opstarten, zijn divers. Het gaat van een ondernemer die met drones wil werken, tot een kapper, coach, garagist, fietsenmaker, webwinkel, enzovoort.”


Koester je zelf een ondernemersdroom? Wil je de haalbaarheid van je idee onderzoeken? Informeer je via www.vdab.be/eigenzaak

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels