HomeJobASAP: Wij kennen onze sectoren door en door»

ASAP: Wij kennen onze sectoren door en door»

Vacatures voor automechaniciens, schrijnwerkers en call agents raken moeilijk ingevuld. Bij uitzendkantoor ASAP hebben ze daar iets op gevonden. “We merken dat sommige sectoren om een specifieke aanpak vragen. Daarom werken wij met gespecialiseerde kantoren en consultants, die jouw taal spreken en weten wat de kandidaat en klant zoekt.”

San Dupont is Commercial Consultant specifiek voor de bouwsector. Momenteel is ze op zoek naar onder andere wegenwerkers, monteurs, schrijnwerkers en kraanmachinisten. “De juiste bouwprofielen zijn niet evident om te vinden, daarom is het handig dat mijn team en ik ons dedicated kunnen focussen op die sector. Iemand aan een job helpen geeft ons een echte kick.” Voor ze bij ASAP aan de slag ging, werkte San al op een HR-afdeling in de bouwsector. “Ik ken de bouwwetgeving dus door en door. Dat helpt om alles wettelijk correct op te volgen.”

Te weinig technisch geschoolden

Benoît Aerts

Benoît Aerts, Office Manager specifiek voor technische profielen, vertelt: “Machines worden ingewikkelder en dat vraagt om meer technische geschoolden, terwijl er te weinig afstuderen. Het vraagt dus meer tijd om vacatures zoals elektromechaniciens, koelmechaniciens en ontwikkelaars in te vullen. Dedicated consultants hebben meer tijd en de specifieke kennis om kandidaten te helpen in hun zoektocht.”

Benoît verwacht van zijn consultants dat ze nieuwsgierig zijn naar techniek. “Een technisch diploma is niet nodig, maar affiniteit is wel belangrijk. Als je iemand zoekt om een machine te onderhouden, moet je zelf ook snappen wat de klant zoekt, over welke kwaliteiten je kandidaten beschikken en wat zij willen doen.”

 

Call agents gezocht

Jan Van Damme

Niet alleen technische profielen zijn moeilijk te vinden, er heerst ook een tekort aan call agents. Jan Van Damme is Office Manager, gespecialiseerd in Call & Customer Service-profielen: “We weten exact wie we zoeken voor welke klant. We helpen je aan een job die echt bij je past met een selectieproces op maat. Het is een leuke sector met een ruim aanbod aan jobs: onze klanten hebben aandacht voor hun medewerkers, en dragen kwaliteit, interne opleidingen en het ‘Enjoy your Job’-gehalte hoog in het vaandel.”

 


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels