HomeNieuwsBizarWTF. Hacker creëert monsterfile door alle Moskouse taxi’s naar zelfde plek te...

WTF. Hacker creëert monsterfile door alle Moskouse taxi’s naar zelfde plek te sturen (video)

Een hacker heeft het voor elkaar gekregen alle taxi’s van de Russische hoofdstad Moskou op hetzelfde moment naar dezelfde locatie te sturen. De beelden van het voorval liegen er niet om: de ellenlange file van taxi’s blokkeerde zowat alles en iedereen op een van de belangrijkste verkeersaders van de stad.

De hacker kraakte de systemen van Yandex, de Russische variant van Uber, en stuurde alle chauffeurs die op dat moment beschikbaar waren naar dezelfde plek. En dat bleken er heel wat. Een gigantische file van Moskouse taxi’s vormde zich op een van de belangrijkste verkeersknooppunten in het zuidwesten van de stad.

Drie uur lang stilstaan

Wie achter het voorval zit, is voorlopig onduidelijk. Aan het Russische persbureau Ria Novosti liet het taxibedrijf weten dat de file «vrijwel meteen was opgelost», maar sommige taxichauffeurs ontkennen die bewering met klem. Ze zeggen dat ze zeker nog drie uur in de file stonden.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wtf-hacker-creeert-monsterfile-door-alle-moskouse-taxis-naar-zelfde-plek-te-sturen-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels