HomeNieuwsVaccin van Moderna tegen COVID-19 is maar liefst 94,5 procent effectief

Vaccin van Moderna tegen COVID-19 is maar liefst 94,5 procent effectief

Het vaccin van Moderna tegen COVID-19 is 94,5 procent effectief. Dat blijkt uit de voorlopige onderzoeksresultaten, meldt het Amerikaanse biotechnologiebedrijf. Het is daarmee effeciënter dan het vaccin van Pfizer en bovendien makkelijker te bewaren.

Moderna werkt aan het vaccin mRNA-1273. De farmaceut gebruikt een vergelijkbare techniek om tot een vaccin te komen als Pfizer. Het vaccin van dat laatste bedrijf is volgens voorlopige onderzoeksresultaten tot 90 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting.

“Buitengewoon”

De vooraanstaande Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci heeft al gezegd dat de resultaten van Moderna “simpelweg buitengewoon” zijn. Volgens hem gaat de komst van de vaccins “een enorme impact” hebben op de strijd tegen het coronavirus.

80 miljoen dosissen voor Europa

Het vaccin van Moderna is een van de zes vaccins die de EU heeft gereserveerd. Voorlopig zijn er 80 miljoen dosissen gereserveerd, een aantal dat nog verdubbeld kan worden. Het Europese geneesmiddelenagentschap bekijkt nu de tussentijdse resultaten van Moderna om te kijken of ze veilig zijn.

Het bericht Vaccin van Moderna tegen COVID-19 is maar liefst 94,5 procent effectief verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels