HomeNieuwsOp deze leeftijd bereiken vrouwen hun seksuele piek

Op deze leeftijd bereiken vrouwen hun seksuele piek

Niet getreurd als je wilde studentenjaren al even achter je liggen. Volgens een nieuwe studie bereikt het seksleven van vrouwen pas een toppunt op latere leeftijd.

Als vrouwen 36 kaarsjes mogen uitblazen, zijn ze het meest tevreden over hun avonturen tussen de lakens. Dat blijkt uit een enquête bij 2.600 dames in opdracht van de app Natural Cycles. Ze kregen allemaal vragen voorgeschoteld over hun seksleven, hoe tevreden ze zijn met hun orgasmes en hoe aantrekkelijk ze zich voelen.

Vervolgens werden de antwoorden geanalyseerd per leeftijdsgroep. Meisjes onder de 23 jaar worden gerekend tot de groep van de jongeren. Wie tussen de 23 en 35 jaar oud is, behoort tot de middenmoot, en deelnemers ouder dan 36 jaar worden de oudere vrouwen genoemd.

Zelfzekerheid en orgasmes

Uit de analyse blijkt dat vrouwen ouder dan 36 zich het best in hun vel voelen. Zo zegt acht op de tien dat ze zich sexy voelen. Bij de middelste categorie was dat slechts vier op tien, en bij de jongsten zeven op 10.

Opvallend genoeg ontdekten de onderzoekers ook dat oudere vrouwen betere orgasmes ervaren. Zes op de tien bereikt naar eigen zeggen geweldige hoogtepunten tijdens het gerampetamp. Dat is een pak meer dan de andere dames uit de andere groepen, waar amper de helft tevreden was over hun climaxen in bed.

Fantastische seks

Tot slot moesten de proefkonijnen de vrijpartijen van de laatste maand beschrijven. Ruim 86% van de oudere dames koos voor het woord ‘fantastisch’. Ter vergelijking: bij de middenste groep was dat 76% en bij de ‘jonkies’ slechts 56%.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels