Vind ons op

Zita

Lifestyle

Dit zijn de beste citytrips voor 2022

Nu heel wat steden de covidmaatregelen bijna helemaal loslieten, is het weer hoog tijd om een citytrip te boeken om er even tussenuit te zijn. Omdat onze verwachtingen van een stad meegroeien met de tijd, heeft marktonderzoeker Euromonitor zijn jaarlijkste Top 100 van stedelijke topbestemmingen aangepast. Nu houden ze rekening met zes pijlers, waaronder duurzaamheid, infrastructuur en de omgang met het coronavirus. Dit zijn alvast de twintig beste bestemmingen.

Euromonitor keek vroeger vooral naar het aantal bezoekers om de waarde van een stad als toeristische trekpleister in te schatten. Op die manier stonden in 2019 nog Hong Kong en Bangkok op de eerste plaatsen. Nu kijkt het bedrijf naar zes pijlers, waaronder infrastructuur, duurzaamheid, economie, de manier waarop de stad met de toestroom aan toeristen omgaat en hun respons op de pandemie. Zo komen ze tot hun ‘Top 100 City Destination Index’, hun lijst van meest aantrekkelijke citytrips.

Zo komt Parijs op de eerste plek te staan. Dat hebben ze te danken aan hun beleid rond toerisme en infrastructuur. Ze verliezen wel enkele puntjes op vlak van veiligheid door hun vrij lage vaccinatiegraad. De tweede plek gaat naar Dubai, die in 2020 nog op één stond. Zij scoren vooral goed op vlak van ‘gezondheid en veiligheid’: ze hebben tenslotte een vaccinatiegraad van maar liefst 98%. Als «inclusieve stad» schopt Amsterdam het tot de derde plaats, dankzij hun beleid rond duurzaamheid (fietsinfrastructuur, afbouwen van parkeerplekken) en hun omgang met de toeristenstroom met behulp van artificiële intelligentie. Madrid staat op de vierde plek, maar scoort van alle steden het beste op duurzaamheidsvlak.

Dit zijn de 20 beste citytrips:

1. Paris

2. Dubai

3. Amsterdam

4. Madrid

5. Rome

6. Berlin

7. New York

8. London

9. Munich

10. Barcelona

11. Vienna

12. Milan

13. Prague

14. Los Angeles

15. Tokyo

16. Dublin

17. Lisbon

18. Frankfurt am Maim

19. Zurich

20. Istanbul

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/dit-zijn-de-beste-citytrips-voor-2022

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top