HomeNieuwsLifestyleDaarom mag je je borden niet afspoelen voor je ze in afwasmachine...

Daarom mag je je borden niet afspoelen voor je ze in afwasmachine zet

Wat je moeder je ook zegt, was je borden en bestek niet af voor je in de afwasmachine deponeert. De zeep heeft de vuiligheid en het vet nodig om zich aan te hechten. Properder servies geeft dus geen properder resultaat.

Wat hierna volgt, is niet de zoveelste lifehack. Het is levenswijsheid, en ze gaat als volgt: je moet je bord en bestek niet afspoelen voor je ze in de afwasmachine zet. De reden daarvoor zit bij de enzymen in de zeep. Die zetten zich vast op vuil en vet. Ze hebben dus juist de etensresten nodig om optimaal te werken, meldt Esquire. Maar weet wel dit: zet je een vuil bord in het afwasmachine en wil je daarbinnen geen stinkbom creëren, wacht dan niet te lang om de machine aan te zetten.

Nog een afwasweetje: de machine verbruikt minder water dan jij nodig hebt om alles af te wassen in de lavabo. Al hoort daar wel een kleine kanttekening bij. Heb je juist ontbijtgranen gegeten, ben je beter af door de kom meteen na gebruik af te spoelen. Anders zullen de resten harden en blijven kleven.

Het bericht Daarom mag je je borden niet afspoelen voor je ze in afwasmachine zet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels