HomeNieuwsEntertainmentWill Smith verontschuldigt zich voor klap aan Chris Rock: «Ik schaam me»

Will Smith verontschuldigt zich voor klap aan Chris Rock: «Ik schaam me»

Acteur Will Smith heeft in de nacht van maandag op dinsdag op Instagram zijn verontschuldigingen aangeboden voor de klap die hij tijdens de Oscars uitdeelde aan komiek Chris Rock na een grap over zijn vrouw, Jada Pinkett-Smith. «Geweld in al zijn vormen is giftig en destructief. Mijn gedrag tijdens de Academy Awards vorige nacht was onaanvaardbaar», begint Smith zijn getypte verontschuldiging.

«Grappen ten koste van mij maken deel uit van de job, maar een grap over Jada’s medische aandoening was te veel voor mij en ik reageerde emotioneel», aldus Smith. Hij verontschuldigt zich tegenover Chris Rock: «ik ging mijn boekje te buiten en ik was fout. Ik schaam me en mijn acties zijn geen reflectie van de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld vol liefde en goedheid.»

Smith verontschuldigt zich ook tegenover de Academy, de producers van de Oscaruitreiking, de aanwezigen, de kijkers en zijn eigen familie. «Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag een anders zo mooie dag voor ons allemaal heeft besmeurd», aldus Smith, die besluit met de boodschap dat hij «a work in progress» is, een werk in uitvoering.

Academy start onderzoek

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte maandag bekend een onderzoek te voeren naar het incident. «De Academy veroordeelt de acties van Smith tijdens de show van gisterenavond», zegt de organisatie. «We zijn officieel een onderzoek gestart naar dit incident.» Het zal de feiten naast zijn eigen reglementen en de Californische wet leggen, luidt het.

Chris Rock had eerder op de dag laten weten geen aangifte te zullen doen tegen Smith.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/will-smith-verontschuldigt-zich-voor-klap-aan-chris-rock-ik-schaam-me

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels