HomeNieuwsEntertainmentDOUREUUH. Dour XXL vervolledigt affiche en kondigt nieuwe rave-tent en CampFest aan

DOUREUUH. Dour XXL vervolledigt affiche en kondigt nieuwe rave-tent en CampFest aan

De zomer is in zicht, het aftellen naar de festivals is officieel begonnen. Wie goed luistert, hoort in de verte de eerste «Doureuuuh».
De XXL-editie
van Dour is in ieder geval volgepakt met nieuwigheden: Dour CampFest,
de
splinternieuwe rave-tent de Chaufferie
en een zorgvuldig uitgekiend en eclectisch programma van zo’n 220 artiesten … Want er kan (en zal) weer gefeest worden
!

Dour, het grootste festival voor alternatieve muziek in Europa, doet wat het het best doet: feesten! «Je merkt dat iedereen heel veel zin heeft om samen te komen, en daar gaan we dan ook voor zorgen!», zegt festivalorganisator Damien Dufrasne enthousiast.

220 artiesten op 8 podia

Dour is in de eerste plaats een muziekfestival voor een hechte community. Met een line-up van meer dan 220 groepen en artiesten zijn de sleutelwoorden eclectisme en ontdekking. De weide telt dit jaar meer dan acht podia, waarvan de gloednieuwe Chaufferie, die al sinds maart 2020 in de startblokken stond en deze zomer eindelijk ingehuldigd wordt. «Een donkere tent, zoals een nachtclub, met lasers en lichtspel. Daarbovenop is de line-up zeer intrigerend: nieuwe artiesten die ‘heel Dour’ zijn, veel ontdekkingen, internationale genodigden» klinkt het bij Dour.

Dour Festival vervolledigt vandaag de affiche 2022 met BLOND:ISH, Booba, Caballero & JeanJass, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, City Morgue, DJ EZ, Ghostface Killah, Hugo TSR, KAS:ST live, Morad, Parcels, Roméo Elvis, Squarepusher, The Bug feat. Flowdan, Albi X, AliA, Apashe, Azo, Bakari, Bothlane, David Numwami, DC Salas, EMY, Frontal Soundsystem, Gotti Maras, Green Montana, Jawbreakers, JUICY, K.ZIA, Kalash, Karla Böhm, Kenny Mason, KT Gorique, Les Louanges, Logic1000, Lola Haro, Marhu, Mika Oki, Nikitch & Kuna Maze, OTON, Smahlo, STACE, The Haunted Youth en Youssef S watt’s.

CampFest

Dit jaar kunnen de festivalgangers zich dus ook verwachten aan een verrassing van formaat: CampFest, dat op 11 juli opent. CampFest is een afzonderlijk evenement met super soundsystems, de beste feestjes en allerhande activiteiten op de agenda. Van ‘s middags tot 22u op de tonen van vier soundsystems transformeert de camping in meerdere microfestivals die tegelijkertijd plaatsvinden voor zo’n twee à drieduizend mensen. «Dour wil alle nichescènes samenbrengen en ze openbreken. Dat is de eigenheid van Dour, en waarom het zo’n succes heeft: we passen niet in één hokje», verduidelijkt het festival.

Ook op het programma staan heel wat activiteiten, die zijn onderverdeeld in drie thema’s: selfcare, sport en zomerkamp. «CampFest wordt een soort XXL-speeltuin, een grote warm-up om zich rustig voor te bereiden. Hier kom je om te ontspannen, de beste sound te ontdekken, deel te nemen aan ludieke en sportieve animaties, andere festivalgangers te ontmoeten …»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/doureuuh-dour-xxl-vervolledigt-affiche-en-kondigt-nieuwe-rave-tent-en-campfest-aan

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels