HomeNieuwsEntertainmentJoke van de Velde openhartig: «Ik krijg veel mannelijke aandacht, maar...»

Joke van de Velde openhartig: «Ik krijg veel mannelijke aandacht, maar…»

Ex-Miss Belgë Joke van de Velde heeft er bewust voor gekozen om een alleenstaande mama te zijn. Mocht haar zoontje ooit vragen waar zijn papa is, zal ze daar eerlijk op antwoorden. «Ik wil het hem immers niet moeilijk maken door keuzes die ík gemaakt heb», klinkt het.

Twee en een half jaar geleden beviel Joke van de Velde van een zoontje dat luistert naar de naam Luca. De 43-jarige presentatrice koos bewust voor een traject als alleenstaande moeder. Dat is niet altijd eenvoudig, zo vertelt ze in Dag Allemaal. «Voor goeie raad kan ik terecht bij vrienden en familie, maar ik heb geen echt klankbord. Vanaf september gaat Luca naar school, maar naar waar moet ik hem sturen? Welke waarden moet die school uitdragen? Een ander voorbeeld: in het begin was hij een pittige baby. Hij had verborgen reflux en heeft twee keer een week in het ziekenhuis gelegen. Als hij in zijn koets of in bed lag, krijste hij van de pijn. Ik dacht: ‘Is het dit nu, mama zijn?’ Dat was heel zwaar om alleen te dragen», legt ze uit.

Veel steun

Met twee is normaal gezien altijd makkelijker, al is Joke daar niet zo zeker van. «Eerlijk gezegd betwijfel ik dat. Ja, ik voed Luca alleen op, maar er zijn zoveel mensen die mij steunen. Mijn ouders, vrienden, de crèche… Het zou handig zijn als iemand anders me een deel van het werk uit handen kon nemen, maar ik heb zelf voor deze situatie gekozen, hé», klinkt het.

Eerlijk antwoorden

De sympathieke blondine uit Gent beseft dat Luca haar vroeg of laten vragen gaat stellen over zijn vader. «Het is normaal dat die vragen zullen komen, en als hij er klaar voor is, zal ik eerlijk tegen hem zijn. En als Luca later op zoek gaat naar zijn vader, zal ik hem daarbij helpen. Ik wil het hem immers niet moeilijk maken door keuzes die ík gemaakt heb», luidt het.

Geen energie voor partner

Een man naast haar zijde kan natuurlijk altijd nog komen, al hoeft dat momenteel niet voor haar. «Ik krijg veel mannelijke aandacht, maar heb momenteel geen energie om tijd te steken in een man. Mijn ouders vragen af en toe wanneer ik nog eens iemand meebreng. Zij willen het nog liever dan ikzelf, denk ik. (lachje) Zij zijn nogal traditioneel, al steunen ze mij bij al mijn keuzes», besluit ze.

Alles wat je echtwilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/joke-van-de-velde-openhartig-ik-krijg-veel-mannelijke-aandacht-maar

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels