HomeNieuwsEntertainmentHarry en Meghan breken opnieuw met protocol tijdens afscheidstour

Harry en Meghan breken opnieuw met protocol tijdens afscheidstour

Prins Harry en Meghan Markle zijn bezig aan hun laatste verantwoordelijkheden als royals voor het stel een stap opzij zet en naar Canada verhuist. Op het Mountbatten Festival of Music braken de twee opnieuw met het koninklijk protocol door voortdurend handjes vast te houden. Ze kregen een staande ovatie van het publiek.

De hertog en hertogin van Sussex waren beiden uitgedost in het rood, zij om te matchen met Harry’s marine-uniform. Ze hielden bijna constant elkaars hand vast, wat lijnrecht ingaat tegen het koninklijke protocol ingaat. Binnen de Britse monarchie mogen koppels namelijk geen fysieke affectie tonen in het openbaar.

Foto AFP / S. Dawson

Gelukkig voor Harry en Meghan hoeven ze zich vanaf 31 maart geen zorgen meer te maken over zulke zaken. Dan breekt de ‘Megxit’-dag aan. Ze gaan dan afstand doen van hun koninklijke titel en het Verenigd Koninkrijk verlaten. Harry gaf al eerder het goede voorbeeld en vroeg tijdens een officieel event enkele weken geleden om hem “gewoon Harry” te noemen.

Staande ovatie

Het nakende vertrek lijkt het paar ongezien populaire te hebben gemaakt. Vlak voor ze gingen plaatsnemen kregen ze een lange staande ovaties van de aanwezige gasten. Ook buiten het gebouw stonden vele Britten in de hoop een glimp op te vangen van het koppel voor hun definitieve verhuis naar Canada.

Hoewel de prins en zijn echtgenote er een paar bewogen maanden op hebben zitten, lijken ze de laatste dagen gelukkiger dan ooit. Een schattige foto die donderdagavond van hen werd gemaakt in de regen, ging zelfs viraal.

Foto AFP / J. Tallis

Het bericht Harry en Meghan breken opnieuw met protocol tijdens afscheidstour verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels