HomeNieuwsCORONACIJFERS. Nooit eerder zo veel coronapatiënten in onze ziekenhuizen

CORONACIJFERS. Nooit eerder zo veel coronapatiënten in onze ziekenhuizen

Nooit eerder lagen er zo veel coronapatiënten in ons land in het ziekenhuis. Volgens de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano worden momenteel 5.924 bedden in onze ziekenhuizen bezet door COVID-patiënten. Dat zijn er meer dan op 6 april tijdens de eerste golf, toen er sprake was van een recordaantal van 5.759 opgenomen patiënten.

Per dag worden gemiddeld 593 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 86%. Op intensieve zorgen liggen volgens de meest recente cijfers 993 coronapatiënten.

Besmettingen

Voorts werden er tussen 19 en 25 oktober gemiddeld 14.356 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd, een stijging met 40% tegenover de zeven dagen ervoor. Daarmee raakten in totaal al 368.337 mensen in ons land besmet met het virus. De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, bedraagt nu 23,6%.

Overlijdens

In diezelfde periode stierven elke dag gemiddeld 69,3 mensen aan COVID-19. Dat zijn er ruim 35 meer tegenover de zeven dagen ervoor. Alles samen bezweken in België al 11.170 mensen aan het virus.

Het bericht CORONACIJFERS. Nooit eerder zo veel coronapatiënten in onze ziekenhuizen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels