HomeNieuwsCoronabesmettingen stijgen minder sterk – ziekenhuisopnames en overlijdens blijven dalen

Coronabesmettingen stijgen minder sterk – ziekenhuisopnames en overlijdens blijven dalen

In de periode van 7 tot en met 13 januari werden er dagelijks gemiddeld 1.996,9 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het gaat nog steeds om een toename in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen, maar de gerapporteerde stijging is met +11% wel minder sterk dan de voorbije dagen. Gisteren werd nog een stijging met 17% gemeld en vrijdag ging het om een toename met 24%. Bovendien duikt het gemiddeld aantal nieuwe gevallen per dag hiermee opnieuw onder de grens van 2.000. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal stijgende besmettingen valt te wijten aan het feit dat er meer getest wordt. Van 7 tot en met 13 januari werden ongeveer 45.500 tests afgenomen in België (+36%). De positiviteitsratio is lichtjes gedaald met -0,9% en strandt nu op 5%.

Nog in de periode van 7 tot en met 13 januari stierven in België dagelijks gemiddeld 50,1 mensen door het virus, 15,8% minder dan in de week daarvoor. Alles samen bezweken in ons land sinds het begin van de pandemie al 20.396 mensen aan COVID-19.

Verder werden in de periode van 10 tot en met 16 januari dagelijks gemiddeld 116 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis (-14%). Er liggen volgens de meest recente cijfers daarmee 1.818 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (-3%), van wie 352 patiënten intensieve verzorging nodig hebben (+2%).

Het bericht Coronabesmettingen stijgen minder sterk – ziekenhuisopnames en overlijdens blijven dalen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels