HomeNieuwsAlweer leveringsproblemen bij AstraZeneca: “Dit is een gigantisch probleem”

Alweer leveringsproblemen bij AstraZeneca: “Dit is een gigantisch probleem”

Geneesmiddelenproducent AstraZeneca levert deze week slechts 88.800 vaccins in België, in plaats van de voorziene 114.716. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke dinsdag gezegd in het Vlaams Parlement.

“AstraZeneca heeft gisterenavond opnieuw laten weten, al voor de zoveelste keer op rij, dat ze het aantal vaccins zullen verminderen de komende weken”, zei minister van Welzijn Wouter Beke dinsdag aan de Vlaamse parlementsleden. De levering van 3 maart is zelfs verlaagd van 90.161 tot 21.600. Op 7 maart zou het bedrijf dat goed maken met een extra grote hoeveelheid.

Pfizer blijft wel volgens schema leveren. Moderna zou normaal hebben geleverd op 15 februari, maar dat werd al eens uitgesteld tot 22 februari. Het bedrijf zou nu op 25 februari 26.100 vaccins leveren.

“Gigantisch probleem”

Minister Beke windt er geen doekjes om dat de leveringsproblemen de vaccinatiestrategie in de war gooien. “Dit is toch wel een gigantisch probleem in het operationeel kunnen klaarmaken van onze vaccinatiecentra, maar ook in de ziekenhuizen en de gehandicaptenvoorzieningen”, klonk het. “Het is een zeer jammerlijke zaak dat we met AstraZeneca en Moderna op dit moment geen stabiliteit hebben in de leveringen. De enige correcties zijn neerwaartse correcties.”

De minister begrijpt naar eigen zeggen niet dat Europa geen vuist maakt tegen de producenten.

Het bericht Alweer leveringsproblemen bij AstraZeneca: “Dit is een gigantisch probleem” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels