HomeNieuwsActualiteitWinkelkar werd op één jaar 18% duurder: deze producten stegen fors in...

Winkelkar werd op één jaar 18% duurder: deze producten stegen fors in prijs

De prijzen in de supermarkt blijven maar stijgen: zo is een winkelkar gemiddeld achttien procent duurder dan een jaar geleden. Dat heeft Test Aankoop berekend. Vooral grijze garnalen, diepvriesfrieten, spaghetti en papierwaren zijn afgelopen tijd fors duurder geworden.

De consumentenorganisatie vergeleek ongeveer drieduizend producten in zeven verschillende supermarktketens met de prijzen van een jaar geleden. «Hoewel de algemene inflatie deze maand gedaald is van 12,27% naar 10,63% – vooral door de dalende energieprijzen – stijgt de inflatie voor voeding wel verder door», waarschuwt Test Aankoop. Zo berekende de organisatie in november een inflatie van 18 % in de supermarkt. In oktober ging het nog om 15 %.

Verontrustend

De producten die het meest in prijs gestegen zijn, zijn grijze garnalen (+61%), diepvriesfrieten (+47%), spaghetti (+41%), komkommers (+38%) en frituurolie (+37%). Bovendien zijn ook zuivelproducten ongeveer een kwart duurder dan voordien.

Test Aankoop spreekt over de hoogste inflatiecijfers die het ooit zag. «De stijgende kost van ons mandje verontrust ons», zegt woordvoerder Laura Clays. «Meer dan ooit moedigen we consumenten aan om prijzen in de supermarkt te vergelijken per kilo of liter en om te letten op promoties.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/winkelkar-werd-op-een-jaar-18-duurder-deze-producten-stegen-fors-prijs

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels