HomeNieuwsActualiteitLezing Filip Dewinter aan UGent baart zorgen

Lezing Filip Dewinter aan UGent baart zorgen

Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter geeft donderdagavond een lezing aan de UGent. Zijn komst is omstreden en om veiligheidsredenen werd het event verplaatst van de campus Blandijn naar de campus de Aula.

Dewinter kwam in het verleden al vaker langs op de Gentse universiteit voor verschillende lezingen. Vaak zorgde dat voor spanningen en protest, en dat is donderdag niet anders.

Dewinter werd uitgenodigd door de rechts-conservatieve studentenvereniging KVHV en stelt aan de UGent zijn nieuwe boek ’Omvolking’ voor. Dat leidde in andere steden al tot kleine incidenten.

Veiligheid

De Gentse politie adviseerde daarom aan de rector om de voorstelling niet in de campus Blandijn te laten plaatsvinden, maar op een andere campus. «Omwille van veiligheidsredenen», klinkt het bij de UGent, «er zijn te veel in- en uitgangen aan het gebouw.» De lezing werd verplaatst naar de campus Aula, in de Universiteitsstraat.

Tegelijkertijd met de lezing is een protestmars gepland door een breed platform van studenten, docenten van de UGent en vertegenwoordigers van het Gentse maatschappelijke middenveld die zich verzetten tegen de normalisering van extreemrechts. Aansluitend op de mars is er een event in de Vooruit onder de titel: ’Nie pleuje voor haat en racisme’.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/lezing-filip-dewinter-aan-ugent-baart-zorgen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels