HomeNieuwsActualiteitBeelden tonen hoe man met mes in Brussel-Zuid geneutraliseerd wordt: «Knap werk!»...

Beelden tonen hoe man met mes in Brussel-Zuid geneutraliseerd wordt: «Knap werk!» (video)

Er zijn beelden opgedoken van het moment waarop de man die dinsdag een jongen aanviel met een mes, tegen de grond gewerkt wordt.

Dinsdagochtend ging een 18-jarige man een minderjarige jongen (17) te lijf met een mes in het station Brussel-Zuid. Het slachtoffer overleefde de aanval gelukkig, maar moest met verwondingen afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Respect voor beveiligingsagenten

De aanvaller kon door twee beveiligingsagenten opgepakt worden zonder dat er wapens aan te pas kwamen. Het moment van de arrestatie werd gefilmd. Op de beelden – die door Filip Dewinter (Vlaams Belang) gedeeld werden – zien we hoe de 18-jarige man ingesloten wordt door de twee agenten. Eén van hen kan hem uiteindelijk tegen de grond werken. «Knap werk van deze security-jongens… Moedig om zonder wapen een messentrekker te neutraliseren! Respect voor alle beveiligingsagenten die telkens opnieuw hun leven op het spel zetten om de veiligheid van anderen te garanderen!», schrijft Dewinter op Twitter.

Met voorbedachten rade

Woensdag werd de aanvaller ondervraagd door de onderzoeksrechter. «Hij werd in verdenking gesteld van opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachte rade, ten nadele van een minderjarige, met arbeidsongeschiktheid als gevolg. Daarnaast wordt hij verdacht van het verboden dragen van een wapen. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst», klinkt het bij het parket.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/beelden-tonen-hoe-man-met-mes-brussel-zuid-geneutraliseerd-wordt-knap-werk-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels