HomeNieuwsWoningprijzen blijven verder stijgen

Woningprijzen blijven verder stijgen

De woningprijzen in ons land zijn in de eerste zes maanden opnieuw gestegen. In Vlaanderen bedraagt de mediaanprijs voor een gesloten of halfopen bebouwing 230.000 euro, voor een open bebouwing is dat 325.000 euro en voor een appartement 190.000 euro.

In vergelijking met een jaar eerder zijn de mediaanprijzen in Vlaanderen opnieuw gestegen: met 5.000 euro of 2,2% voor gesloten of halfopen bebouwingen, met 15.000 euro of 4,8% voor open bebouwingen en met 5.000 euro of 2,7% voor appartementen.

Vlaams-Brabant duurste provincie

Tussen de provincies zijn er grote verschillen. Een huis is in Vlaanderen het duurst in Vlaams-Brabant. De huizenprijzen zijn het goedkoopst in Limburg. Appartementen in de eerste jaarhelft waren ook in Vlaams-Brabant het duurst, het goedkoopst in Antwerpen. De duurste gemeente om een huis te kopen in Vlaanderen was in het eerste halfjaar Sint-Martens-Latem. Nog in de top drie: Knokke-Heist en Kraainem. De goedkoopste huizen in Vlaanderen vindt men in Ronse, Menen en Wervik.

Elsene duurste gemeente van het land

Ook in Wallonië, waar de prijzen het laagste zijn in ons land, en in Brussel, traditioneel de duurste regio, gingen de woningprijzen omhoog. De duurste gemeente van het land is overigens het Brusselse Elsene. Daar kosten huizen gemiddeld 740.000 euro. De goedkoopste huizen staan in Hastière. Dat ligt ten zuiden van Dinant, tegen de Franse grens aan. Daar kost een huis zo’n 65.000 euro.

Het bericht Woningprijzen blijven verder stijgen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels