HomeNieuwsVlaming krijgt boete omdat hij walgelijke tweet verstuurt over gewonde agenten

Vlaming krijgt boete omdat hij walgelijke tweet verstuurt over gewonde agenten

Een twitteraar heeft een proces-verbaal gekregen nadat hij zich laag-bij-de-gronds uitliet over de agenten die zondag gewond raakten bij een zwaar verkeersongeval in Knokke-Heist. Hij kreeg via Twitter te horen dat hij zich aan een boete mag verwachten.

Afgelopen zondagochtend raakte een wagen van de politiezone Damme/Knokke-Heist betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Vijf mensen, onder wie twee politieagenten, raakten daarbij gewond en twee politiehonden kwamen om het leven.

Steunbetuiging

De Federale Politie stak hun collega’s een hart onder de riem op Twitter. “Veel beterschap aan onze collega’s van Politiezone Damme Knokke-Heist die gisteren gewond raakten in een ongeval. We leven ook enorm mee met het verlies van jullie trouwe viervoeters. Veel sterkte!”, klonk het.

Degoutant antwoord

Een man vond het nodig om daarop een smakeloos antwoord te tweeten. “Spijtig dat de agenten nog levend zijn”, schreef hij. De Federale Politie liet de tweet niet zomaar passeren en bestrafte hem meteen. “Michiel, dergelijke uitlatingen kunnen niet door de beugel. We maken hier dan ook proces-verbaal voor op. P.S. Je tweets verwijderen om de gevolgen te ontlopen, heeft geen zin meer. Het internet vergeet niet…”, antwoordden ze.

Aangemoedigd door Twitter

De opvallende actie van de politie werd gesmaakt door Twitter, dat gedegouteerd was door de gemene uitlatingen van de man. “Zo hoort het mannen, dergelijk crapuul mag zijn straf niet ontlopen”, klonk het onder meer.

Het bericht Vlaming krijgt boete omdat hij walgelijke tweet verstuurt over gewonde agenten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels