HomeNieuwsVier op de tien gecontroleerde koten buizen

Vier op de tien gecontroleerde koten buizen

De woningcontroleurs van Wonen-Vlaanderen en van de studentensteden (met uitzondering van Antwerpen en Kortrijk) controleerden in 2019 in totaal 4.993 studentenkamers in 710 verschillende panden. Hiervan bleken er liefst 39,5% ongeschikt en/of onbewoonbaar.

De woningcontroleurs van Wonen-Vlaanderen onderzochten vorig jaar in 37 panden in totaal 268 studentenkamers in Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven. In 152 gevallen bleek het pand ongeschikt, in 13 andere gevallen was het ongeschikt én onbewoonbaar.

De controleurs van de lokale besturen bezochten vorig jaar 4.725 studentenkamers (in 673 panden) in Gent, Hasselt en Leuven. Hierbij werd in 1.758 gevallen de ongeschiktheid vastgesteld. In 13 gevallen was er sprake van ongeschiktheid én onbewoonbaarheid. Van alle woningen die ongeschikt én onbewoonbaar bleken, situeren er zich 18 in Gent, 6 in Leuven en 2 in Hasselt.

Nuance

Allessia Claes (N-VA) roept op tot waakzaamheid, maar nuanceert tegelijk ook de cijfers. «Niet elke vaststelling van ongeschiktheid of onbewoonbaarheid resulteert immers in een effectief besluit tot ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring. Vele verhuurders van studentenkamers voeren immers snel de nodige verbeteringswerken uit, waardoor ze een dergelijk besluit kunnen vermijden. En daar gaat het bij deze controles ook om: problemen aanpakken en zo stelselmatig het patrimonium verbeteren.»

Het bericht Vier op de tien gecontroleerde koten buizen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels