HomeNieuwsVideoVliegtuig crasht op drukke autosnelweg: "Ondanks vuurbal is niemand gewond geraakt" (video)

Vliegtuig crasht op drukke autosnelweg: “Ondanks vuurbal is niemand gewond geraakt” (video)

Spectaculaire beelden uit het Amerikaanse Californië waar een piloot en zijn passagier een noodlanding moesten maken op een drukke autosnelweg. Het vliegtuigje raakte een truck en vatte vuur. Een dashcam aan de achterkant van een personenwagen kon alles filmen.

Als bij wonder vielen er geen gewonden. Het hele gebeuren deed zich voor op de autosnelweg zo’n 45 minuten ten oosten van het centrum van Los Angeles. De brandweer gaf in een persbericht nog mee dat het vliegtuig brak nadat het de vrachtwagen raakte. De impact zorgde voor vuur. Brandweermannen waren er snel bij om de brand te doven.

Piloot

De piloot Andrew Cho gaf aan lokale televisiestations mee dat zijn training immens heeft geholpen om toch nog enigszins een semi-succesvolle noodlanding te kunnen maken in het midden van het drukke verkeer. “De landing voelde hard aan, het is moeilijk te omschrijven”, zo vertelt hij. “We waren zo’n anderhalve meter boven de grond toen het vliegtuig compleet stopte. Zolang je niet panikeert, krijg je de best mogelijke uitkomst”, aldus de piloot.

Foto: YouTube

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Andere Video Artikels