HomeNieuwsVeertig doden na schietpartij in Nieuw-Zeelandse Christchurch

Veertig doden na schietpartij in Nieuw-Zeelandse Christchurch

Volgens de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zijn er bij een schietpartijen in moskeeën in Christchurch veertig doden gevallen. Er zouden nog eens twintig zwaargewonden zijn. Ardern noemde de aanval “een buitengewone en ongekende daad van geweld”.

Een van de verdachten van de schietpartijen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, is een in Australië geboren burger en een “extreemrechtse, gewelddadige terrorist”. Dat stelt de Australische premier Scott Morrison, die nog laat weten dat de persoon is opgepakt. “Ik kan bevestigen dat het individu is opgepakt”, zei Marrison aan journalisten in Sydney.

Het onderzoek is in handen van Nieuw-Zeeland. “Onze agentschappen werken nauw samen met de Nieuw-Zeelandse autoriteiten”, klinkt het nog. “Ze staan klaar om Nieuw-Zeeland te helpen wanneer dat gevraagd wordt.”

Twee moskeeën

De schietpartijen vonden plaats in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Volgens een verklaring van de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zouden er 40 doden zijn. Ardern spreekt bovendien van een “terroristische aanslag”.

Vier mensen zijn ondertussen opgepakt, drie mannen en een vrouw. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt. De politie heeft ook “verschillende” bommen gevonden, die bevestigd waren aan voertuigen.

Volgens de autoriteiten is het incident nog “aan de gang”. Daarom is aan alle moskeeën in het land gevraagd om de deuren te sluiten en worden gelovigen opgeroepen om er niet naartoe te gaan. Ook de scholen waren even in lockdown, maar die is al opgeheven.

Het bericht Veertig doden na schietpartij in Nieuw-Zeelandse Christchurch verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels