HomeNieuwsType helikopter van Leicester City-drama was nog nooit neergestort

Type helikopter van Leicester City-drama was nog nooit neergestort

Nooit eerder verongelukte een helikopter van het type AW169. Tot afgelopen zaterdag zo’n toestel crashte en de vijf inzittenden, onder wie Leicester City-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha, daarbij het leven lieten.

Het helikopterdrama van zaterdagavond laat niemand onberoerd. Zaterdagavond rond 20.30u namen Vichai Srivaddhanaprabha, twee leden van zijn staf Nursara Suknamai – eredame van Miss Thailand Universe in 2005 – en Kaveporn Punpare, piloot Eric Swaffer en copilote Izabela Roza Lechowicz plaats in een AW169 met registratie G-VSKP. Het toestel steeg op en stortte niet veel later vlakbij het King Power Stadium neer. De vijf inzittenden kwamen om het leven.

Zeven miljoen euro

De AW169 werd gebouwd door de Italiaanse ontwikkelaar Leonardo, vroeger AgustaWestland. Op 10 mei 2012 werd de allereerste testvlucht van een AW169 uitgevoerd. Vanaf 2015 ging het type helikopter in productie. Vichai Srivaddhanaprabha kocht de helikopter in februari 2016. De basisprijs voor dit type is zeven miljoen euro. De AW169 biedt plaats aan twee bemanningsleden en acht tot tien passagiers. Hij is 14.645 meter lang, 2.530 meter breed en weegt 4.850 kilogram. De AW169 heeft een maximumsnelheid van 306 km/u en vliegt tot op een maximumhoogte van 6.096 meter.

Eerste ongeval ooit

Rond februari 2016 vlogen er al zo’n twintig exemplaren rond. De ramp in Leicester is volgens AviationSafety.net het allereerste ongeval met een AW169 ooit. De oorzaak van de ramp is nog niet gekend. Wel werd de zwarte doos van het toestel teruggevonden.

Het bericht Type helikopter van Leicester City-drama was nog nooit neergestort verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels