HomeNieuwsTientallen vergiftigde vogels vallen uit de lucht in Australië

Tientallen vergiftigde vogels vallen uit de lucht in Australië

In de Zuid-Australische stad Adelaide vielen afgelopen week ruim zestig inheemse langsnavelkaketoes – beschermde vogels – uit de lucht, voor de ogen van een groep basisschoolkinderen. Er wordt aangenomen dat de vogels vergiftigd werden, ook omdat ze met zulke grote aantallen op de grond vielen.

Een medewerker van de dierenbescherming beschrijft dat de beestjes uit hun snavels bloedden en dat ze schreeuwden terwijl ze met bosjes uit de lucht vielen. De geschokte kinderen en toegesnelde vrijwilligers konden niks meer voor de dieren doen: de vogels waren of al overleden, of ze moesten ingeslapen worden. Dat schrijft Daily Mail Australia.

Vergiftigd graan

De vogels werden naar een dierenartskliniek gebracht, maar daar werd niet direct duidelijk waar ze aan waren gestorven. De artsen gaan er echter van uit dat de beestjes vergiftigd zijn. “We hebben de lichamen van een aantal van de overleden vogels opengesneden en die zaten vol graan”, vertelt een dierenarts in de Australische media. “Maar we hebben nog geen testen kunnen doen of er daadwerkelijk sprake is van vergiftiging.” De bloedende snavels zouden ook veroorzaakt kunnen zijn door de harde val.

Aan de onkruidverdelgers die de lokale stadsdiensten gebruiken ligt het in elk geval niet. Zij hebben namelijk al laten weten dat de soort die zij gebruiken niet giftig is voor dieren.

Om uit te sluiten dat de vogels als het gevolg van een exotische ziekte stierven, zullen de dieren onderzocht worden door Biosecurity Australia. “Al lijkt het waarschijnlijker dat ze vergiftigd zijn”, zegt de dierenarts.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Tientallen vergiftigde vogels vallen uit de lucht in Australië verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels