HomeNieuwsSteeds meer vrouwen aan de top

Steeds meer vrouwen aan de top

Dominique Leroy is door de regeringstop voorgesteld als nieuwe baas van Belgacom. In die functie volgt zij Didier Bellens op, die vorige maand de laan werd uitgestuurd.

Leroy is 49 en was al hoofd van de consumentenafdeling binnen het telefoonbedrijf.

Zij komt daarbij in het kransje van invloedrijke vrouwen. In België hebben we ook nog Sandra De Preter van de openbare omroep VRT. Later deze maand komt Mary Barra aan het hoofd van automobielgigant General Motors en Janet Yellen wordt de baas van de Amerikaanse centrale bank. Maak plaats voor de meest invloedrijke vrouwen op aarde.

Angela Merkel

Angela Merkel is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze werd voor de derde keer herkozen als Duitse bondskanselier en is de eerste vrouw die deze funtie bekleedt sinds 2005.

merkel

Oprah Winfrey

Dankzij de talkshows The Oprah Winfrey Show en Oprah’s Next Chapter heeft Oprah Winfrey bewezen dat ze haar mannetje kan staan als actrice en producer. In 1985 speelde ze zelfs een eigen rol in de film The Color Purple van Steven Spielberg.

oprah

Dilma Rousseff

Dilma Rousseff is sinds 2010 president van Brazilië en mag daarom aan haar palmares toevoegen dat ze de eerste vrouwelijke president van het grootste land van Latijns-Amerika was.

dilma2

Christine Lagarde

Op dit moment is ze de directrice van het Internationaal Monetair Fonds, maar voordat ze aan haar politieke carrière begon was de Française Christine Lagarde ook al advocaat bij Baker & McKenzie en is ze onder andere minister van Buitenlandse Handel geweest. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus.

chris2

Sonia Gandhi

Sonia Gandhi wordt beschouwd als de machtigste vrouw van India. Ze is een Indiaase politica en de president van de Congrespartij.

sonia2

Virginia Rometty

Deze zakenvrouw is sinds 1 januari 2012 de CEO van de multinational IBM. Ze is de eerste vrouw die aan het hoofd van dit bedrijf staat.

virginia2

Margaret Chan

Met een medisch diploma in de hand is Margaret Chan sinds 2006 algemeen directeur van de World Health Organization (WHO). Bij het vijfenzestigste World Health Assembly dat vorig jaar plaatsvond, kreeg ze ook nog eens het heugelijke nieuws te horen dat ze haar termijn verlengd wordt met vijf jaar.

mar2

Aung San Suu Kyi

Deze Myanmarese politica sleepte in 1991 de nobelprijs van de Vrede in de wacht. Dat heeft ze te danken aan haar leiderschap bij de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar.

Aung-San-Suu-Kyi

Hillary Clinton

De democratische Hillary Clinton is getrouwd met voormalig president Bill Clinton. Ze is de eerste voormalige First Lady die zowel Senaatslid was als een ministerspost vervulde in een Amerikaanse regering. Van 2009 tot 2013 was ze namelijk minister van Buitenlandse zaken onder het presidentschap van Barack Obama en zat ze namens de staat New York in de Senaat.

hillary

Indra Nooyi

Sinds 2006 is deze Indisch-Amerikaanse zakenvrouw de CEO van PepsiCo, een van de grootste bedrijven ter wereld in de voedselindustrie.

Indra-Nooyi

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels