HomeNieuwsRecordzomer voor Brusselse hotels

Recordzomer voor Brusselse hotels

Het aantal overnachtingen in Brussel haalde deze zomer opnieuw recordcijfers na de magere jaren die volgden op de terreuraanslagen van maart 2016. Grote evenementen zoals Tomorrowland of het Bloementapijt zorgen ervoor dat het toerisme helemaal terug is in de hoofdstad.

De bezettingsgraad in de maand juli van dit jaar bedroeg liefst 77 %, wat een record is tegenover de 73% van 2015, het jaar voor de aanslagen. Dat blijkt uit cijfers van Brussels Hotel Association en visit.brussels.

Dansen en diplomatie

De hoge bezettingsgraad is te danken aan de NAVO-top en ook aan de twee weekends van Tomorrowland die in juli plaatsvonden. Op de dagen van het dancefestival loopt de bezettingsgraad in onze hoofdstad op tot 93%. Visit.brussels schat dat er in totaal ongeveer 748.000 overnachtingen waren en dat is 8% meer dan in 2017.

In augustus was de bezettingsgraad iets lager met zo’n 68%, maar zelfs dat is nog altijd een stijging van een viertal procent tegenover het jaar voordien. Het Brusselse Bloementapijt zorgde in augustus wel nog voor een extra boost. In totaal wordt het aantal overnachtingen in augustus op 718.000 geschat en dat is 9% meer dan in 2017.

Grote evenementen

«De zomercijfers tonen aan dat de aantrekkelijkheid van Brussel terug is. De grote evenementen zijn essentieel voor de hoofdstad. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer het zakentoerisme minder aanwezig is. De meerwaarde die Tomorrowland alleen al biedt aan de Brusselse hotelsector wordt op 40.000 overnachtingen geschat», vertelt Rodolphe Van Weyenbergh van de Brussels Hotels Association.

Het bericht Recordzomer voor Brusselse hotels verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels