HomeNieuwsOpnieuw recordaantal nieuwe besmettingen in de VS

Opnieuw recordaantal nieuwe besmettingen in de VS

In de Verenigde Staten zijn voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie meer dan 50.000 nieuwe besmettingen met het virus op één dag geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van de gezaghebbende Johns Hopkins Universiteit die 50.700 nieuwe infecties meldt. De Washington Post telt zelfs ongeveer 52.800 nieuwe gevallen.

De VS komt sinds een week regelmatig uit boven de 40.000 nieuwe besmettingen per dag. Dat zijn duidelijk hogere cijfers dan het voorlopige hoogtepunt van de pandemie in het land in april en mei.

De staten Californië en Michigan hebben inmiddels versoepelingen van de coronamaatregelen teruggeschroefd. Pennsylvania heeft het dragen van een mondmasker verplicht.

Sinds het begin van de pandemie raakten in de VS meer dan 2,6 miljoen mensen besmet met SARS-CoV-2. Zeker 128.000 mensen bezweken aan de gevolgen van COVID-19.

Mary Trump

Het was geen goede dag voor president Trump. Een rechtbank in New York heeft namelijk toestemming gegeven voor de publicatie van een boek, geschreven door de nicht van de Amerikaanse president Donald Trump. De familie Trump wilde de verschijning van het naar verluidt onthullende boek tegenhouden. Uitgever Simon & Schuster prijst het boek van Mary Trump over de ’giftige’ familie aan als ’duistere geschiedenis’ van de familieclan.

Het hooggerechtshof van de staat New York zette een streep door het oordeel van een lagere rechtbank. Die stelde Mary Trumps oom Robert eerder in het gelijk. Volgens hem schendt Mary met haar boek oude afspraken binnen de familie over geheimhouding. Zij moest daarom voor een rechtbank komen uitleggen waarom ze vindt dat haar ’onthullende’ boek over de president en zijn familie niet mag worden verboden.

De familie probeerde de publicatie van het boek eerder tegen te houden door te beargumenteren dat de inhoud het nationaal belang ondermijnt. Ook toen vingen de Trumps bot.

Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred.

De uitgever meldt op zijn website dat Mary Trump het enige familielid is dat de waarheid wilde onthullen over een van de machtigste en meest gebroken families ter wereld. Het boek, vrij vertaald getiteld ’Te veel en nooit genoeg – Hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gecreëerd’, moet eind juli verschijnen.

Het bericht Opnieuw recordaantal nieuwe besmettingen in de VS verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels