HomeNieuwsN-VA-parlementslid “gestampt en geslagen” op klaarlichte dag in Brussel (video)

N-VA-parlementslid “gestampt en geslagen” op klaarlichte dag in Brussel (video)

Brussels parlementslid voor N-VA, Mathias Vanden Borre, werd vanmiddag naar eigen zeggen aangevallen door enkele jongeren. Hij maakte videobeelden van (een deel van) het incident en deelde ze op Twitter.

Het 33-jarige parlementslid wandelde dinsdagnamiddag door Brussel op weg naar zijn woonst toen hij plots achtervolgd werd door enkele jongeren. Hij maakte hen duidelijk dat hij een parlementslid is en probeerde hen te kalmeren. “Ik ben parlementslid in Brussel. Rustig. Ik wandel hier. Ik woon daar. Laat me met rust. Ik doe niets”, klinkt het in een video die hij zelf maakte en deelde op Twitter.

Onderzoek

Vervolgens zou hij aangevallen zijn door de jongeren, al stopt de video net op het moment van de aanval. “Zonet aangevallen, gestampt, geslagen en bijna beroofd tijdens een wandeling door Brussel. Politie is ter plaatse voor onderzoek”, schrijft hij op Twitter.

Reactie van collega

Een collega van Vanden Borre, Brussels N-VA-parlementslid Gilles Verstraeten, reageerde op Twitter op het incident. “Het loopt echt de spuigaten uit. Wie is op den duur nog veilig voor dit soort tuig in Brussel? De straffeloosheid MOET stoppen”, klinkt het.

Het bericht N-VA-parlementslid “gestampt en geslagen” op klaarlichte dag in Brussel (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels