HomeNieuwsMysterie in Gent opgelost: ‘Wie is Junieth?’

Mysterie in Gent opgelost: ‘Wie is Junieth?’

Wie vandaag in Gent rondloopt kan er haast niet naast kijken. Overal in de stad hangt de boodschap ‘Wie is Junieth?’. De actie staat op naam van de organisatie StreetwiZe • Mobile School, die De Internationale Dag van het Straatkind onder de aandacht wil brengen.

De hele ochtend werd er onder alle Gentenaars maar een vraag gesteld: Wie is Junieth?Overal in de stad is dezelfde boodschap te vinden op huizen, voetpaden en zelfs aan fietsen. Wie de naam opzocht kwam uiteindelijk op een website terecht met een aftelklok. Om 12u04 werd het antwoord onthuld. Judieth blijkt een ex-straatkind te zijn. In een video legt het meisje uit hoe haar leven in Nicaragua verliep. Ze vertelt over de moeilijkheden die ze ondervond toen ze als straatkind moest overleven. Tien jaar later is ze afgestudeerd aan de universiteit en werkt ze als journaliste.

Het Leuvense StreetwiZe • Mobile School zit achter de actie. De organisatie leerde Judieth kennen op 16-jarige leeftijd bij de opstart van een van hun mobiele scholen in Nicaragua. Al van toen ze 8 was verkocht ze kokoskoekjes en gebruikte het geld om haar schoolloopbaan te financieren.

Paradigma

Met de campagne probeert de organisatie op de Internationale Dag van het Straatkind de aandacht te vestigen op de meer dan 150 miljoen straatkinderen in de wereld. In de plaats van te focussen op problemen en miserie, wil StreetwiZe • Mobile School het paradigma shiften en mensen richten op het potentieel van al deze miljoenen kinderen en jongeren dat niet wordt aangeboord door de samenleving.

Het bericht Mysterie in Gent opgelost: ‘Wie is Junieth?’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels