Connect with us

Zita

Mondmaskers zijn vanaf morgen verplicht in winkels en bioscopen

Nieuws

Mondmaskers zijn vanaf morgen verplicht in winkels en bioscopen

Er is duidelijkheid gekomen over het gebruik van mondmaskers in winkels en andere populaire binnenruimtes. Vanaf morgen zullen mensen die daar naartoe gaan verplicht worden om er een te dragen, besliste het Overlegcomité. De voorbije dagen won de vraag voor een verplichting aan steun.

Vanaf zaterdag zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land beslist. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen wordt het dragen van een mondmasker verplicht.

De Hoge Gezondheidsraad deed eerder al de aanbeveling om het dragen van mondmaskers te verplichten in winkels. Dat is nodig “om de bescherming van klanten en verkopers te verbeteren”, aldus het adviesorgaan.

Na overleg met de experten van de GEES heeft het Overlegcomité nu beslist om dat advies te volgen. Vanaf zaterdag wordt het dragen van een mondmasker verplicht in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Afhankelijk van situatie epidemie

“Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties”, zegt het kabinet van premier Sophie Wilmès (MR) in een mededeling.

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Winkels en andere zaken die de regels herhaaldelijk overtreden zullen gesloten kunnen worden.

Mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf en er zijn bijzondere bepalingen voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen. Een elektronische Nationale Veiligheidsraad zal vandaag de beslissingen van het Overlegcomité valideren.

Het bericht Mondmaskers zijn vanaf morgen verplicht in winkels en bioscopen verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Nieuws

To Top